2017. október 12. | 18:41
A Far Cry Primal ... megjelenése óta sokakat foglalkoztat, hogy lesz-e honosítva és ha lesz is, akkor mikor?!
A Far Cry 2 hivatalos magyar nyelvét a sorban eddig csak a Far Cry 3 lostprophet által készített lokalizációja követte. Sajnos a Far Cry 3 Blood Dragon adatvesztésbe fulladt fordítása és a Far Cry 4 állítólagosan elkezdett, de eddig be nem fejezett honosítása után sokan kerestek meg azzal a kérdéssel, hogy van-e valami remény a Far Cry Primal ügyében? A válasz sokáig váratott magára, de örömmel jelenthetjük, hogy igen, hamarosan érkezik a honosított Far Cry Primal!

A Far Cry sorozatot tekintve a Primal hangulatában annyira egyedi, hogy a már számos munkát maga mögött tudó fordító csapat, a TaleHunter is gondolt egy merészet és egy kellően frappáns ötlettel állt elő:

"Mivel a készítők is törekedtek egy minél autentikusabb világ megalkotására - hiszen két mesterséges nyelvet is kreáltak hozzá -, ezért számunkra is fontos, hogy a fordítással minél többet át tudjunk adni ennek a primitív világnak a hangulatából. Igyekszünk a magyar nyelvet annyira leegyszerűsíteni (hozzáigazítani a Wenjához és Izilához), hogy az fokozza az élményt, és ne legyen szimplán gagyi. Ez azt jelenti, hogy a párbeszédeket nem egyszerűen lefordítjuk angolról; inkább a Wenja alapján fordítjuk, az angol fordítást segítségül használva.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a Wenja nyelvtan alapján megalkotjuk a saját szabályainkat a magyar fordításhoz, hogy egy egységes, konzisztens élményt nyújtson a lokalizáció. Hogy ezt mennyire nem bízzuk a véletlenre, azt talán jól tükrözi az, hogy mindehhez megkaptuk a Wenja és Izila egyik alkotójának, Andrew Byrdnek, a Kentucky Egyetem nyelvész professzorának segítségét is, hogy minél tisztábban megértsük a nyelveket, illetve a népek kultúráját."

A magyarosítás megjelenési ideje eddig még nincsen bejelentve, de ez a kis előzetes ígéretesnek látszik:Amennyiben érzel magadban kellő kedvet, energiát és nem utolsó sorba tudást, most neked is van lehetőséged jelentkezni a projektre! A gyorsabb haladás érdekében a TaleHunter csapata külön veszi a párbeszédeket és az egyéb szövegeket fordítókat.

A fordításra jelentkezés elolvasásához / elrejtéséhez kattints ide!


Far Cry Primal   PC   Singleplayer   Lokalizáció   HUN   Videó   
 
https://farcry.cenega.hu